Väntar fortfarande på min iPhone 3G

Idag är det onsdag, och jag beställde min iPhone i fredags från telia.se. Fortfarande ingen telefon eller någon vink om när den kan komma att dyka upp. Om man kollar på telia.se idag så ser man ett meddelande om förlängd leveranstid:

Oj vilken rusning! Det är många som vill köpa iPhone 3G. Just nu har vi förlängd leveranstid och vi hoppas kunna leverera inom några veckor, eller senast i slutet av augusti.

Det där gjorde mig så nervös så jag ringde kundtjänst för att få klargjort hur lång tid det kan ta innan min telefon dyker upp. Jag vill ju inte vänta till slutet av augusti! Som tur är blev jag lugnad av beskedet att då jag beställt i fredags bör min telefon levereras under veckan, eller möjligtvis nästa vecka.

Apple har redan sålt en miljon iPhones enligt en pressrelease tidigare idag. Inte illa, med tanke på att det med förra årets iPhone tog 73 dagar för att sälja en miljon stycken.

Ju mer jag läser om telefonen desto mer längtar jag efter att få hem den och börja använda den. Det verkar som om Apple har använt mindre leverantörer till komponenterna i iPhonen. Att man vågat välja Infineon och TriQuint istället för Texas Instruments betyder att man kunnat pressa priserna, och vi som konsumenter får en billigare telefon.

Ett svar på ”Väntar fortfarande på min iPhone 3G”

  1. Kanske lite naivt att tro att du får en billigare telefon bara för att Apple sänkt tillverkningskostnaden. Det är snarare Apple som får större marginaler. Tillverkningskostnaden har väldigt lite med försäljningspris till kund att göra, eller skulle du vara beredd att betala mer för samma telefon bara för att Apple köpt komponenter från en dyrare leverantör?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *