Inte dumt att jobba med IT

Jag har alltid gillat att jobba med IT. Det kanske passar min personlighet att ha lite friare arbetstider, kunna jobba hemifrån och inte alltid vara fast vid en specifik arbetsplats. Det här är nu inte något som alla som har ett IT-jobb kan göra, men jag tror faktiskt att det är en ganska hög andel av IT-relaterade jobb som kan skötas med en laptop och en bra uppkoppling.

En annan fördel med IT verkar vara att man inte är lika konjunkturkänslig som i andra branscher. USA har förlorat 438 000 jobb det senaste året, men antalet IT-jobb har trots det blivit 90 000 fler än för ett år sedan. Efter att IT-bubblan sprack i början på det här decenniet trodde många IT-branschen skulle ta många år att hämta sig, men det tog inte många år förrän antalet IT-jobb var lika många som innan kraschen.

Intuitivt tror jag att många skulle gissa på det omvända förhållandet, alltså att IT-anställda förlorar jobben snabbare i en begynnande lågkonjunktur. Det har dock visat sig att de som faktiskt blir av med jobbet snabbt hittar ett nytt.

Själv märker jag som entreprenör inte av konjunkturen på samma sätt, då jag inte jobbar på en vanlig arbetsplats eller tar på mig externa jobb. Det är som jag ser det ytterligare en fördel för de av oss som är inriktade mot IT – vår expertis gör att det går lättare att starta ett eget företag. Det är först när du blir företagare som du kan börja din väg mot framgång och rikedom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *