Vad är Agloco?

Har du hört talas om Agloco? Jag måste erkänna att fram till för några dagar sedan hade inte jag det heller. Efter att läst om det på John Chows blog blev jag dock intresserad, och letade vidare efter information.

Agloco är ett nystartat (november 2006) företag vars affärsidé är att låta dig som användare ta del av de annonsintäkter som du genererar med din aktivitet på nätet. Du kommer att få ladda ner vad de kallar en ”viewbar”, som ser ut ungefär som googles toolbar om du har en sådan.
Aglocos viewbar
Via den här applikationen kommer du att kunna söka efter information, och se textbaserad reklam från olika företag. Som tack för detta kommer du att få betalt av Agloco på flera olika sätt:

 • Del av intäkterna som ditt användande av viewbaren genererar
 • Aktier i företaget Agloco, också baserat på användande av viewbaren (maximerat till fem timmar i månaden)
 • Om du värvar medlemmar till Agloco får du ta del av de intäkter de genererar

Allt du gör på nätet genererar pengar åt någon – inte bara när du faktiskt köper något, utan även om du bara söker efter information eller surfar runt. Om du laddar upp en hemmavideo på Youtube bidrar du till sajtens innehåll, vilket gör att Youtube blir ett litet snäpp bättre. Utan alla användare som laddar upp videos är Youtube bara en smart applikation, och det finns tusentals smarta applikationer på internet. Med hundratusentals användare, däremot, visar sig Youtube vara värt 1,7 miljarder dollar när google köpte upp sajten under 2006. Detsamma gäller för de flesta av dagens stora web 2.0-sajter – Digg, Flickr, Wikipedia och MySpace. Värdet hos dessa sajter ligger i deras användarbas.

1999-2000 var jag medlem i AllAdvantage.com, som var först ut med den här idén. På ett och ett halvt år värvades anmälde sig tio miljoner människor till AllAdvantage, och de betalade ut över 100 miljoner dollar till sina användare. Tyvärr gick de i konkurs när de inte lyckades skaffa nya annonsörer lika snabbt som antalet användare växte lavinartat. Flera av AllAdvantages grundare är med nu när Agloco startar, och det verkar som man lärt sig av sina misstag från förra gången. Istället för att utlova en fast summa till varje användare (vad jag kommer ihåg var det 50 cent per timme när Alladvantage startade) så börjar man med att dela ut aktier i företaget. Dessa aktier kommer att bli mer värda efterhand som företaget växer, och det tillåter Agloco att växa hur mycket som helst utan att man går i konkurs för att man måste betala ut för mycket pengar i början, som AllAdvantage gjorde..

Det som gör det hela intressant, från mitt perspektiv, är möjligheten att värva nya medlemmar till Agloco. Ju fler medlemmar du värvar desto mer pengar och desto fler aktier kommer du att tjäna. Säg att du värvar en ny medlem, genom att han klickar på en sådan här länk som unikt identifierar dig: http://www.agloco.com/r/BBCT0467. När han då använder viewbaren i en timme får han en aktie, men dessutom får du en kvarts aktie per timme som han surfar. Om han i sin tur värvar medlemmar får du en kvarts aktie per timmar som de använder sin viewbar också.

Du -> Medlem i nivå 1 -> Medlem i nivå 2 -> Medlem i nivå 3 -> Medlem i nivå 4 -> Medlem i nivå 5

Värvningsplanen gäller i fem led, så det kan bli många aktier för dig. Agloco har tagit fram ett par bilder som illustrerar hur det kan se ut.

Jag, och dem jag värvar direkt
jag.jpg

Vidare i fyra led ner från mina direktvärvade medlemmar
Extended

Gå med i Agloco

5 svar på ”Vad är Agloco?”

 1. Pingback: farskpressad.se
 2. Låter väldigt fint, och verkade också helt rätt, ända tills idag då jag fick ett mail om att de måste avbryta det hela på grund av för lite intäkter (om jag förstod det engelska mailet korrekt).
  Så det är inte säkert att de kommer att fortsätta, trots förbättringar sedan AllAdvantage.

  Sånt är livet…
  Kram

 3. Jag har skrivet här innan och förkastat agloco, men du ville inte tro mig. Men agloco dog som allt annat ”scam”
  Jessica

 4. Att aglogo var en scam vill jag väll inte påstå. Däremot vart det långt ifrån det ägarna tänkt sig. Jag tror knappast dom tjänade några pengar på det hela. Tacka vet jag 12dailypro, det lät verkligen för bra för o vara sant, men jisses vad pengar det gav mig. Lite ”otur” att det verkade vara olagligt 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *