Jag tänker bli rik

Vad gör du på nätet?
Kanske du har en blogg där du skriver om dig själv, delar lite tankar med världen. Du kanske har en hobbysajt där du skriver om något du kan eller är intresserad av, och hoppas på att tjäna några kronor på Adsense eller annan reklam om det går.

Själv vet jag exakt vad jag gör på nätet – jag tänker bli rik. Jag bygger sajter, jag säljer reklam, bloggar och bygger ehandelssajter. Det är det jag gör, och jag tänker tjäna mycket pengar på det.

Jag har inget vanligt jobb, jag är inte anställd av någon som säger åt mig vad jag skall göra varje dag. Sedan flera år tillbaka är internet min arbetsplats. Om jag inte drar in pengar på mina sajter, bloggar och ebutiker så kan jag inte betala hyran eller köpa mat. Det agerar som en ganska kraftig motivation att lyckas.

Jag resonerar så här:
Det är inte speciellt svårt att skaffa sig ett jobb, och få en lön på 20 eller 25 000 kronor i månaden. Jobbar man hårt och utbildar sig kan lönen efter hand stiga, du kanske kan komma upp i en månadslön på 30 000, eller 40 – 45 000 om du blir chef. Men sen tar det stopp. Mycket mer betalt än så är det oerhört svårt att få som anställd, du behöver bli VD för ett börsnoterat företag eller chef på ett statligt verk för att bli rik på arbete.

Om du istället jobbar för dig själv, via en egen firma eller på annat sätt, så ser perspektivet helt annorlunda ut. Det är inte alls speciellt lätt att tjäna 20 000 kronor per månad, eller ens 10 000 kronor, om du inte är anställd. Du måste ju själv hitta på ett koncept som tjänar pengar, jobba för att genomföra din plan och sedan hoppas att det faktiskt genererar den inkomst du siktar på. Det finns ingen som garanterar en minimilön – det kan faktiskt bli så att du lägger ner massvis med timmar på något som inte ger några pengar alls.

Men – om du väl hittar ett lyckat koncept där du tjänar pengar så finns det inget som hindrar att du upprepar det! Det finns inget glastak som du slår i som begränsar din inkomst. Drar du in 30 000 kronor en månad, kan du mycket väl dubbla eller tredubbla din inkomst genom att bara fortsätta med det du gör.

Hur gör man då för att tjäna pengar på nätet? Det ämnet kräver sitt eget inlägg tror jag, men kommentera gärna det här inlägget om du har några specifika frågor.

Ett svar på ”Jag tänker bli rik”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *