iPhone äger – eller?

Sitter här och längtar lite efter min iPhone som jag beställt online igår. Förhoppningen är att den kommer på måndag eller tisdag. För att dämpa abstinensen lite har jag surfat runt och kollat in olika svenska mediers recensioner av telefonen. Omdömena är något blandade, men till den övervägande delen är ändå testarna nöjda och imponerade.

DN
DN har redan släppt nyheten att de anpassat sin mobilsajt för iPhone. Testaren på tidningen tycker att mobilen har häftig surfkänsla men saknar flera funktioner.

I övrigt nämns styrkor, som
+?Tryckskärm som svarar direkt
+?Snygg design
+?Bra musiktjänst

och svagheter, som
-?Ingen mms
-?Bara 2 megapixelkamera
– Gps-navigation inte bra

GP
GP:s recensent är inte lika reserverad. Hon ger telefonen fem fyrar av fem möjliga, och kallar den för en pryl som ger nya vanor. Framförallt är den intuitiv och lätt att använda, och gör aktiviteter som var krångliga och komplicerade på andra telefoner lätt och kul.

SvD
På Svenska Dagbladet säger man att iPhone 3G sätter ribban. Skribenten tycker att Apple har gjort ett bra jobb och att iPhone är en publikfriare av rang. Han konstaterar att trots att luren saknar flera funktioner som numera är standard på bättre mobiler (MMS, kamera med mer än 2 megapixlar, klippa och klistra text m.m.) så har man lyckats göra helhetsintrycket så imponerande att iPhone kommer att bli måttstocken som andra mobiltelefoner jämförs med.

Ny Teknik
Ny Tekniks testare verkar inte vara speciellt imponerad. Han tycker att iPhone 3G är kul, men inget som han skulle köpa själv.

Aftonbladet
Fem plus av fem möjliga delas ut av Aftonbladets recensent. Han tycker att det låga priset är en stor fördel jämfört med konkurrenterna, men då recensionen är från 10 juni har han inte tagit del av Telias prissättning på abonnemangen som drar upp priset en hel del. Huvudpoängen är dock att iPhone är mycket mer än bara en mobil.

Det är en avancerad musik- och videospelare, en webbläsare med extra funktioner som kartor, aktiekurser, väder, e-post och möjlighet att koppla in sig på den populära videosajten Youtube och se klippen direkt i mobilen.

Vad tycker jag då?
Eftersom jag inte fått hem min iPhone ännu kan jag förstås inte uttala mig. Skälet till att jag köpte telefonen trots att abonnemanget är dyrt och inte ger speciellt bra valuta för pengarna är att jag vill ha en telefon, MP3-spelare och kalender i ett. Övriga funktioner är egentligen ren bonus för mig!

3 svar på ”iPhone äger – eller?”

  1. Visst har alla nya telefoner de funktionerna. Vad jag menar är – just nu har jag en gammal telefon. Jag har också en iPod som jag nästan aldrig lyssnar på nuförtiden eftersom det inte blir av att jag tar med mig den. Dessutom har jag en papperskalender som jag skriver upp saker i då och då, men som man också måste komma ihåg att ta med eller titta i.

    När jag skaffar en iPhone kan jag pensionera både min gamla iPod och min papperskalender, eftersom iPhonen klarar dessa uppgifter galant.

    Detta är alltså mina viktigaste skäl för att köpa telefonen. Som jag ser det kommer iPhonen att göra det lätt och roligt att lyssna på musik och anteckna i kalendern, eftersom användargränssnittet är snyggt och intuitivt. Till en mycket högre grad än andra moderna telefoner.

  2. Om det är kalender funktionen du är ute efter så är Windows Mobile mobilerna mycket bättre. Kräver dock en exchange server men du är ju i IT branschen så det har du säkert redan tillgång till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *