Hur man (inte) skaffar en iPhone 3G

Jag tänkte att jag skulle skaffa en 16 GB iPhone 3G nu när den släpptes i natt, men det var lättare sagt än gjort. Vid halv tolv-tiden på kvällen anlände jag och min fru till Teliabutiken på Kungsportsplatsen i Göteborg. Telefonen skulle släppas till försäljning vid midnatt, och det var kanske 300 eller 400 personer före mig i kön.

Ny iPhone

För att göra en lång och ganska tråkig historia kort stod vi i kön till runt halv tre, då det annonserades ut att butiken endast skulle hålla öppet till 03.00. Cirka 40 kunder till skulle få köpa en telefon, och eftersom jag räknade till minst 100 stycken före oss i kön gav vi upp och gick hem. Surt efter att ha stått i kö i tre timmar i regnet.

I morse befann jag mig i Helsingborg, och ställde mig i kö vid 11-tiden vid Teliabutiken. Det kändes relativt välorganiserat med utdelade kölappar, och jag kunde gå ifrån kön utan risk. Tyvärr visade det sig två timmar senare när jag hade sex personer före mig att alla 16 GB iPhones i butiken var slut. Eftersom det var en sådan jag hade tänkt mig var det bara att gå därifrån.

Intressant är att både på premiärsläppet i Göteborg med flera hundra kunder och i Helsingborg med kanske femtio kunder så var det den svarta 16 GB-varianten som tog slut allra först. Ny Teknik noterar att få av de första köparna valde Telias specialabonnemang, vilket jag faktiskt gjorde.

Till slut gick jag in på telia.se och beställde en vit 16 GB iPhone online. Gick alldeles utmärkt, och jag väntar utan att hålla andan på SMS-aviseringen som säger att telefonen kommit fram. Mitt val av abonnemang föll på iMini med 18 månaders bindningstid. Det gjorde att jag fick betala 3 295 kronor för mobilen och minimikostnaden för mitt abonnemang blir 299 kronor per månad. Man får 100 minuters samtalstid, 100 SMS och 100 MB datatrafik i 3G-nätet per månad för den summan, och datatrafik via surfzon är obegränsad. Valet av abonnemang var svårt tycker jag. Inget av abonnemangen var optimalt, och alla var dyra.

2 svar på ”Hur man (inte) skaffar en iPhone 3G”

  1. Har inte Telia sjukt lång väntetid på 16gb’aren? Hörde om att den var slut på Telia.se också och att vissa skulle få vänta till slutet av Augusti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *