Tio miljoner innan jag fyller 40

Jag har ett övergripande mål för mina investeringar, mitt sparande, amorterande på bolån och allt annat som har med pengar att göra – det är att tjäna ihop till tio miljoner svenska kronor innan jag fyllt 40 år. Det är lite intressant med just det målet, för jag har läst en del andra svenska bloggare i år som verkar ha kommit fram till exakt samma monetära mål. Hur kommer detta sig?

Det kan väl ha att göra med att det är väldigt runda nummer, som ligger bra i munnen och som känns bra rent intuitivt. 40 år kommer vi alla att bli så småningom (själv fyller jag 31 om ett par veckor) och tio miljoner bör vara tillräckligt för att leva på avkastningen, förhoppningsvis resten av livet, utan att ha pengarna särskilt aggressivt investerade.

Mitt första mål var att nå en miljon kronor innan jag fyllde 30. I många år såg det ut att vara helt omöjligt – fram till 2003 hade jag i princip inga pengar sparade och en hel del skulder (CSN och annat). Tack vare lyckade omständigheter och att jag vågade starta mitt företag, GB Internet Marketing, så vände saker och ting snabbt. Ett par månader efter att jag fyllde 29 nådde jag upp till miljonen!

Efter det har det fortsatt att gå bra, och jag jobbar på mot mitt mål. Med god hjälp av värdestegringen på vår bostadsrätt som vi ägt i lite drygt två år är jag nu uppe i 2,6 miljoner. Eller 2,3 miljoner om man räknar med mina och min frus studieskulder. Jag är lite kluven till om de skall räknas med eller inte, jag har inte haft med dem i mitt Excelark fram till nu men jag lutar mot att ta med dem från och med nu. Den långsiktiga planen är trots allt att betala av alla skulder, även bostadslånet.

Mål: 10 000 000 kr
Idag: 2 600 000 kr
Kvar: 7 400 000 kr på 9 år och ett par veckor

Det kan låta som väldigt mycket, men tänk så här: Utan att lägga in en krona till i sparande krävs det 16,2% i avkastning per år för att komma upp i 10 000 000 kronor på nio år. Det är förstås en orimligt hög avkastning, men jag har ju tänkt att fortsätta sätta av så mycket pengar som det går, utan att göra avkall på min livsstil.

Ett svar på ”Tio miljoner innan jag fyller 40”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *