Lyxfällan på TV3

Jag gillar lyxfällan. Varje torsdag brukar jag försöka titta på programmet om jag har tid – det är med skräckblandad förtjusning man tittar på deltagarna som ofta är typexempel på hur man inte ska hantera pengar.

Det är fascinerande att se att Charlie och Mattias alltid lyckas fixa till det på något sätt ändå. Ta den här kvinnan i det senaste avsnittet – jag tror hon hade fått 45 betalningsanmärkningar på bara några månader. Kronofogden knackade på dörren i princip varje dag med en ny delgivning. Hennes bostadslån höll på att sägas upp, och hon hade inte betalat månadsavgiften på bostadsrätten på ett halvår. Om hon inte hade betalat in de 20 000 kronor hon låg efter på lån och hyra hade hon blivit av med lägenheten.

Trots alla extrema problem hon hade gick situationen att rädda upp genom att sälja några prylar och lägga om lånet efter en ny lägenhetsvärdering. Jag tycker att det är ganska hoppfullt faktiskt. Hur taskigt läget än är går det nästan alltid att rädda om man bara tar sig i kragen och ser objektivt på situationen, och gör det som måste göras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *