Jag tänker spekulera i guld

Priset på guld är uppe i $832.10/oz nu, efter en närmast osannolik prisstegring de senaste veckorna.
Guldpriset de senaste två månaderna

Jag har i flera år följt guldpriserna och sett dem stiga konstant sedan 2001, då de var nere i ca $250/oz. Priserna har inte stigit lika mycket räknat i kronor, eftersom den svenska kronan har stärkts betydligt mot US-dollarn under perioden. Det är enligt mig mycket som tyder på att kreditfrossan kommer att fortsätta härja länge till, nu har det till och med talats om en gigantisk stödfond för kreditförluster. Det gör läget för guld mycket positivt eftersom den ädla metallen är en klassisk tillflykt i orostider.

Min bedömning är att guldet kommer att fortsätta stiga i pris den närmaste tiden, och jag skall nu försöka tjäna pengar på detta. Sättet jag har valt är att öppna ett trading-konto där man kan handla med olika valutor mor varandra, och också råvaror som guld och silver. Minsta kontostorlek är 10 000 USD, och det kommer jag att sätta in. Denna summa är jag beredd att riskera för att kunna ha chansen att tjäna pengar på guld.

När jag har fått igång mitt tradingkonto (på Saxo Bank, för övrigt) kommer jag att löpande rapportera hur det går så att ni läsare kan följa mitt experiment. Vad tror ni, kommer jag att förlora mina 10 000 USD eller kommer de att växa?

2 svar på ”Jag tänker spekulera i guld”

  1. Intressant, jag kommer att försöka följa det här. Tror du har stora möjligheter att få ditt konto att stiga. Lycka till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *