CMC Markets seminarium

Så har jag varit på CMC Markets seminarium. Jag gick dit tillsammans med min bror, och sammanlagt kom väl runt 20 personer dit. Schysst inramning på ett fint hotell i centrala Göteborg, och en macka och kaffe bjöd de på också.

Själva seminariet tog runt en timme, och förutom att presentera företaget gick de igenom vad en CFD egentligen är. För den som inte är insatt i terminologin står CFD för Contract For Difference, eller kontrakt för skillnad/prisändring. En CFD kan vara baserad på i princip vad som helst som handlas med och som har ett pris, men brukar oftast vara en aktie, en valuta, en råvara eller någon typ av aktieindex. CMC Markets handlar enbart i CFDs, man kan alltså inte köpa aktier eller optioner eller något annat finansiellt instrument genom dem.

Man fick också en introduktion till deras handelsplattform, som de kallar Market Maker. Det är ett javabaserat program som man laddar ner till sin dator, via vilket man kan handla i realtid med CFDs.
Market Maker
Fullt adekvat mjukvara, även om jag saknar viss funktionalitet. Återkommer till detta i en senare post där jag jämför Market Maker med Saxo Banks handelsplattform, som de kallar för SaxoTrader2.

De två seminarieledarna var duktiga och pålästa, och kunde svara på nästan alla frågor. Det slutade med att tio eller femton av deltagarna valde att fylla i blanketten och bli kund hos CMC Markets. En av dessa var jag. Jag väljer att sätta in 50 000 kronor här, huvudsakligen för att spekulera i guld. När pengarna gått igenom och mitt konto har öppnats kommer jag att berätta hur det går för mig varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *