Washington

På tisdag förmiddag tog vi bilen in till Washington. En dryg halvtimmes biltur tog oss in till centrum av USAs huvudstad. Det fanns ingen frukost på hotellet så vi var ganska hungriga, och klockan hade redan blivit över tolv.

På vägen in mot centrum passerade vi Capitoleum, där USAs kongress håller till. Ett par kilometer längre ner på Constitutional Drive låg Vita Huset. Intressant att åka förbi billedes, men man såg inte så mycket av Vita Huset eftersom de närmsta gatorna är avstängda.

Efter att ha snurrat runt lite hittade vi ett parkeringsgarage där vi kunde stå hela dagen. Vi åt en mycket sen frukost alternativt tidig lunch på ett trevligt lunchställe vid 20th and M St. Oturligt nog kom vi mitt i lunchrusningen men vi fick våra mackor till slut. Ulf fick sina mackor kalla och blev mycket besviken på detta, och efter att ha gått tillbaka och klagat fick han sin kalkonmacka grillad.

Vi insförskaffade en karta över Washington och solskyddsfaktor till Maja, och gick sen iväg på en promenadtour över centrala staden.

Tyvärr var Washington Memorial (555 fot högt) stängt för dagen när vi kom fram, men det var mysigt att bara ligga och slappa på marmorbänkarna nedanför det höga och smala marmortornet.

Vita huset var pampigt, och det var många ekorrar eller jordekorrar eller vad det nu är i parken utanför.

bilder-2007-06-07-001.jpg bilder-2007-06-07-005.jpg

Maja i sin stroller i Washington:
bilder-2007-06-07-006.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *