Landslagsmatch Sverige – Liberia

Varje år spelas det en internationell fotbollsturnering i North Carolina. Sexton länder ställer upp med lag, och Sverige har alltid varit med. Spelarna är svenskar som flyttat hit, eller i ett par fall andra generationens svenskar. Lance brukar spela, och han och Mats föreslog att jag också skulle spela. Sagt och gjort, jag lånade fotbollsskor och annat av Mats och ställde upp.

Många kom och tittade.
ulfs-bilder-257.jpg

Sverige spelade första matchen mot Liberia. De var ganska duktiga med många yngre spelare.

ulfs-bilder-278.jpg
Lance och ett par liberianska spelare

ulfs-bilder-281.jpgulfs-bilder-282.jpgulfs-bilder-283.jpg

Matchen stod 1-1 vid full tid efter att vi börjat bra i första halvlek, men inte orkat fullfölja i andra halvlek. Temperaturen var garanterat närmare 35 än 30 grader, och det är fruktansvärt tufft att springa i den värmen och det solskenet. Avgörandet blev på straffar, och Sverige vann! Lance satte den avgörande straffen och vår målvakt (speciellt influgen från Philadelphia!) räddade två straffar.

Det ryktades om att Liberia skulle flyga in George Weah speciellt för den här turneringen, men han dök aldrig upp. Tur för oss, kan man väl säga.

Efter den här matchen åkte vi vidare till Atlanta, men de andra spelade två matcher till under dagen. Tyvärr förlorade de mot England och Trinidad och Tobago, så Sverige gick inte vidare från gruppspelet. Det var kul att vara med i en ”landslagsmatch”!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *