Georgia Aquarium

Idag valde vi att gå till Georgia Aquarium efter frukost. Väldigt fint, precis som Ingrid berättade. Vi tog MARTA ner till centrala Atlanta och promenerade genom Olympic Centennial Park på vägen dit.

Olympic Centennial Park

Det mest spännande i akvariet var delfinshowen, en påkostad halvtimme med delfiner som ibland var så hemsk att Maja var tvungen att sitta i pappas knä. Man fick tyvärr inte ta några bilder där.

Lejonfiskar har det senaste decenniet spridit sig i havet utanför Georgia. De kommer ursprungligen från hav runt Filippinerna men finns nu i Atlanten i stort antal.

Lejonfisk

Vackra maneter fanns det också att se på.

Vackra maneter
Här sover Ida

På vägen hem stannade vi en timme på en lekplats. Det var plötsligt riktigt varmt, säkert 25 grader, efter att fram till nu varit ganska svalt. I solen var det absolut för varmt!

3 svar på ”Georgia Aquarium”

  1. Kul att ni gick till akvariet! Dom stora valfiskarna tyckte jag var häftigast. Tänk att ha så stora akvarier så att man får plats för dessa jättefiskar! I CNN-huset som också ligger vid Olympic Centennial Park kan ni dricka ”riktigt” kaffe vid Starbucks. Dessutom är där som ett köpcentrum med olika sorters mat att välja mellan och en gemansam matplats i mitten där alla kan sitta med sin mat eller sin fika från Starbucks. Där finns också en post där man kan köpa frimärken. Ni får nog gå runt CNN-huset för att hitta ingången.

  2. Det verkar vara ett häftigt akvarium!
    Fråga från Farmor: Kan ni lägga till dagens datum, när ni skriver ”Idag”? (Det stämmer inte alltid med publiceringsdatum hävdar hon)
    Fråga från Farfar: Noterar att dollarkursen stigit kraftigt på bara några dar. Växlar ni efter hand eller gjorde ni det innan ni åkte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *