Ett bra försök och ett sämre

OK, nu har jag gjort bort mig lite grann. Jag såg en tydlig topp och förutsåg en nedgång i pris igen. 10-minutersgrafen gav en tydlig säljsignal.

20070728-a.jpg

Jag sålde 100 oz för 804,90 och tänkte ta vinst vid 802, och förlust vid 807. Tyvärr vände priset kort uppåt igen, och tog sig förbi min stop loss som utlöstes för 210 dollars förlust. Då fick jag en känsla av att priset var på väg rätt upp i taket, och köpte 100 oz för 806,90. Men naturligtvis vände priset ner igen, och jag tog en till förlust på 200 dollar.
20071128-b.jpg

Om man tittar på grafen ser man, att hade inte den där tiominutersperioden med en uppgång kommit så hade min första position på 2 dollar ner gått igenom. Men det gjorde den, så det är irrelevant. Vad man däremot kan säga är att om jag satt min första stop loss på 808 istället för 807 hade jag klarat mig, för priset vände vid 807,70. Lesson learned? Sätt inte för tajt stop loss, för om du är för feg så stoppas du ut innan det du tänkt skall hända faktiskt händer. Läxa nr 2? Ta inte position när du stirrar på en ticker, sekunder efter att du gjort en förlust.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *