Empire State Building

Torsdag den 3 april – flickorna vaknar vid fyra på morgonen igen. Det tar ett par dagar innan dygnsrytmen ställs om efter sex timmars tidsskillnad.

Vi valde att promenera ner till Empire State Building och äta frukost på vägen. Applebees föll valet på och det var inte dumt alls. Dessutom passade vi på att gå in på H&M vid Times Square, en stor och modern flaggskeppsbutik med hög musik som flickorna i sällskapet tyckte mycket om.

Utsikt från H&M Times Square

På vägen hamnade vi också i en Disneybutik vid Times Square. Flickorna fick foton tagna med Mimmi och diverse andra icke Disneygodkända figurer på gatan utanför. Efter fotona ville de ha pengar i dricks vilket gjorde Maja ledsen.

Det var inte alls så farlig kö upp till Empire State Buildings observationsdäck. Som jag kommer ihåg det fick man stå i säkert en timme i kö för att komma upp, och med dålig luftkonditionering så det var jättevarmt. Så var det inte alls den här gången – men de förra gångerna jag varit upp i tornet (ca 1992 med familjen, ca 2000 med Lena) har det varit sommar med mycket fler turister. Från våning 80 till våning 86 valde vi att ta trapporna istället för hissen och sparade då enligt personalen 15-20 minuters väntetid.

Lena strosar ut på Broadway och köper lite kvällsmat som intas på rummet, samma som dagen innan :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *