Om mig

Jag
Jag har sedan 2001 försörjt mig på inkomster från internet. Sommaren 2000 startade jag min första sajt, och i mars 2007 har jag väl cirka 30-talet olika sajter. Väldigt få av dem är på svenska. Huvudskälet är att när jag började bygga sajter tänkte jag som så att den engelskspråkiga marknaden är så mycket större än den svenska, så varför skriva något på svenska och bli förstådd av knappt tio miljoner när man lika gärna kan skriva på engelska och nå över en miljard människor.

Eftersom jag skrivit mest på engelska anser jag att jag lärt mig sökmotoroptimera i rätt ände först. Det finns mycket mer information och fler forum som handlar om hur man lyckas på nätet på engelska än på svenska, vilket kan vara båda bra och dåligt. Bra för att informationen garanterat finns där om man letar – dåligt för att det blir så mycket mer att gräva sig igenom innan man hittar det man söker.

Jag känner att om man lyckats få topplaceringar för en engelsk term med många sökningar är det inte så svårt att komma högst upp på svenska. En fördel som inte alla svenska sökmotoroptimerare kanske inser.

Fram till nu har jag varit en ”under the radar marketer”. Jag har byggt mina sajter, tjänat mina pengar och gjort min grej men inte deltagit i debatten eller postat speciellt aktivt på några forum. Från och med nu tänkte jag ändra på det med den här bloggen. Jag skall skriva om marknadsföring, sökmotoroptimering, annonsering, e-handel och lite annat som jag känner att jag behärskar. Förhoppningsvis kommer det att finnas intresse för mina artiklar.

20 svar på ”Om mig”

 1. Vilka är dessa siter du byggt upp och hur mycker är det du tjänat på dem egentligen?

 2. Några av mina större sajter är:
  americanpoems.com
  poetryconnection.net
  gamingday.com
  reviewed-online-poker.com
  internetkasinon.se
  prylus.se

  Inkomster varierar från månad till månad, och jag vill inte nämna några summor just nu (kanske kommer att göra det i framtiden om det finns intresse), men jag tjänar i alla fall mer än de flesta med vanliga jobb.

 3. Hej! Mitt namn är Sverre Kemi. Jag och ett flertal intressenter håller på att starta en ny hjälporganisation och ideell förening för att hjälpa människor i världen till en bättre livskvalitet.

  Vi behöver nu hjälp med att bygga upp en väl fungerande hemsida med webbshop. Vi är anslutna till http://www.surftown.se som är vårt webbhotel. Vi har gjort en provisorisk hemsida. Vi har tittat på bl.a. Läkare utan Gränser och Röda Korsets hemsida som vi tycker fungerar bra, och vill därför ha en liknande sida. Vi vill även ha utrymme för sponsorer. Vi har varit i kontakt med Iqube, Johan von Holstein, som var mycket intresserad av projektet, men som inte kan hjälpa oss för tillfället. Johan sa att han gärna sitter med i styrelsen när han ser att projektet kommer igång och verkar seriöst. Vi har kompetenta medarbetare för att underhålla hemsidan, men inte för att göra den.

  Vårt enda erbjudande till dig är att du och ditt företag får en banner på vår sida med länkmöjligheter, och vi kommer även att göra reklam för dig och ditt företag på andra sätt.

  Fundera på hur du kan hjälpa oss…

  Med vänliga hälnsingar
  Sverre Kemi, ordförande
  [email protected]

 4. Hej Gunnar!
  Liksom många andra drömmer jag om att komma på en idé som skulle skapa lite extrainkomster vid sidan om mitt vanliga jobb.
  Det lustiga är att jag tror jag har en brilliant idé till en sorts nöjessajt på internet som skulle kunna bli mycket populär, men jag själv har tyvärr inget kunnande om hur man skapar internetsajter och kan inte alls mycket om datorer.
  Min sajt-idé har i mitt tycke oändlig potential och rätt utformad skulle den kunna dra in enormt med intäkter.
  Jag har tyvärr inte så mycket tid eller pengar att investera i min idé?
  Vad ska jag göra? Finns det någon som köper upp idéer?

  Kan du hjälpa mig med några tips, för jag kan inte sluta att tänka på min idé.

  M.V.H.
  Niklas Elvinsson
  [email protected]

 5. Hej Gunnar,
  Uppskattar verkligen dina tips och råd på din utmärkta hemsida.
  Jag försöker tjäna litet pengar på nätet och har märkt att det inte är
  helt lätt. Kanske skulle min sida bli mera välbesökt om du kan
  tänka dig att på din hemsida lägga in en länk till min sida, http://www.123minsida.se/limerick
  Vad tror du?
  Söndagshälsningar
  Ulf

 6. Hej Gunnar,
  Jag ser nu att försäljningen av min roliga presentpocket Doktor Limericks skrattsalva har tagit fart på allvar bl.a. via Adlibris.

  Förklaringen till uppsvinget är nog delvis att boken nyligen fick en mycket fin recension från Bibliotekstjänst där Rolli Fölsch, utsedd till årets lektör 2007, skriver i BTJ-häfte 08102493 bl.a. att boken ”höjer sig definitivt över mängden” och ”som ett kvalitetsexempel” och att ”många av de skämtsamma och fyndiga limerickarna” , ”med roliga teckningar genomillustrerade”. Alltså en mycket fin recension som glädjer mig mycket och som nu även finns i utdrag på sid. 2 på min hemsida http://www.123minsida.se/limerick
  Hälsningar
  Ulf

 7. Hej Gunnar,
  Min bok, Doktor Limericks skrattsalva, säljer allt bättre och verkar ha fått den uppskattning den förtjänar inte minst som en mycket rolig presentbok t.ex till värdpar på olika fester. Till framgången bidrar säkert den fina recension boken fick av Bibliotekstjänst i vintras men även att min hemsida nu är mera synlig genom länken på din blogg vilket jag tackar för. För säkerhets skull upprepar jag här länken till min hemsida http://www.123minsida.se/limerick och lägger idag till länken till min nyöppnade blogg om limerickvers http://skrattsalva.blogspot.com/

  Hälsningar
  Ulf

 8. Hej Gunnar,
  Ett förtydligande.
  Min nyöppnade blogg på http://www.skrattsalva.blogspot.com/
  är både om och med limerickvers. Behandlar alltså där ämnet limerick och lägger dessutom då och då in mina nyskrivna limerickar på bloggen. Så, välkomna dit både för att fördjupa er kunskap om limerickvers men även för att få många goda skratt.
  Hälsningar
  Ulf

 9. Hej Gunnar,
  Är glad att kunna berätta att mitt förlag nyligen har utlyst en limericktävling på vår blogg http://www.skrattsalva.blogspot.com/ där första pris är 1000 kronor, 2:a pris 500 kronor och övriga vinnare får ett gratis exemplar av den nya limerickbok som mitt förlag SONULF hoppas kunna publicera en tid efter det att limericktävlingen avslutas i slutet av september detta år. Välkommen till mig blogg för närmare detaljer om limericktävlingen.
  Hälsningar
  Ulf

 10. Jag fick mig ett gott skratt nu. Gud vet hur jag trillade in på din blog, men tänkte att jag skulle lämna dig ett lycka till och jag känner mig glad över att det går bra för dig Gunnar.

  Själv är jag inte alls så inne på att tjäna pengar på nätet. Men jag har en egen spelsite där såväl yngre som äldre har riktigt roligt. Om du vill så kan du hälsa på. Jag tycker du verkar en trevlig kille, vet dock inte om du spelar spel.

  Hälsningar Henrik

 11. Hej Gunnar

  Jag gillar dina inlägg och jag förstår att vi har samma mål som många andra på denna blog, nämligen att bli ekonomisk oberoende.
  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med dig för att diskutera lite internetmarknadsföring. Kanske vi kan hjälpa varandra.

  Hör gärna av dig

  Mvh

  Claes

 12. Alla drömmer vi om att tjäna pengar på nätet. Det känns som internet alltid varit en guldgruva, det gäller bara att finna de små guldkornen vilka gör att vi lyckas! Bra jobbat Gunnar!!

 13. Tjena!

  Jag skulle gärna byta lite länkar. Finns det något intresse? Jag har ett
  antal speldomäner med varierande PR.

  Mvh
  Erik

 14. Hej Gunnar! Tycker om dina sajter mycket , samt om idén att tjäna pengar online. Jaga har själv några sidor och är ganska nybörjare. Jag fick en bok manus som är tänkt bli en ebook. Bok handlar om personlig utveckling. Jag vill marknadsföra boken och börja sälja den. Hur ska jag gå till våga? Vad skulle du tipsa mig

Kommentarer är stängda.